Gespreksgroepen

Als je te maken krijgt met een psychische aandoening van een naast familielid, heeft dit ook op jouw leven grote invloed. Dit geldt met name voor partners, ouders, (thuiswonende) kinderen en broers of zussen.

Niet alleen doet zich de vraag voor wat er in vredesnaam aan de hand is, je wordt ook geconfronteerd met verdriet, gevoelens van schuld, boosheid, schaamte en machteloosheid. Je vraagt je af hoe je met de aandoening en met deze veranderde situatie om moet gaan. Je hebt het gevoel er alleen voor te staan, want bij buitenstaanders kan of wil je niet altijd terecht met jouw verhaal.

Wat zou je daar soms graag over willen praten met mensen die weten waar je het over hebt.

Dat kan. Naasten Centraal regio Eindhoven organiseert gespreksgroepen voor familieleden en direct betrokkenen. Daar zijn familieleden die elkaar steunen, ervaringen uitwisselen, elkaar tips geven. Ze kunnen aan de aandoening of stoornis niets doen, maar wel een luisterend oor bieden voor jouw verhaal. Elkaar vragen stellen en samen naar antwoorden zoeken is een manier om verder te komen.

“In contact komen met mensen die net zo iets als ik hebben meegemaakt, betekende een grote steun voor me. Je gevoelens worden herkend en erkend en dat vond ik heel troostend. Mijn eigen verhaal kwijt kunnen en daar zelfs met anderen om kunnen lachen was een verademing.”

“Ik heb behoefte aan grenzen. Waar ga ik wel op in en waar niet? In hoeverre bemoei ik me ermee? Mag ik mijn eigen leven leiden? Daar kwam ik niet uit.”

Momenteel zijn er drie doorlopende gespreksgroepen:

groep voor partners 

groep voor ouders

groep voor KOPP-kinderen

Voelt u ervoor om aan zo’n groep deel te nemen, dan kunt u informatie krijgen over dag, tijd en plaats bij de contactpersoon voor de gespreksgroepen. Het zal niet in alle gevallen mogelijk zijn om direct mee te doen. Bij de kortdurende groep geldt, dat wanneer deze eenmaal van start is gegaan, er geen nieuwe deelnemers bij kunnen en dat u moet wachten tot er weer een nieuwe groep begint. Bij de doorlopende groep kunt u ook in de loop van het jaar instromen, mits er nog plaats is.

De kosten voor een hele cyclus (10 keer) bedragen €30,-. Voor het resterende deel van het lopende seizoen of drie proefavonden betaalt u €3,- per avond (koffie/thee inbegrepen).

Voor informatie over de verschillende groepen:   

U kunt zich via de website of per e-mail aanmelden en wordt er vervolgens contact met u opgenomen:

e-mail:info@naastencentraal.nl

website:www.naastencentraal.nl

 

Gespreksgroepen bij Naasten Centraal regio Eindhoven

Doel: Het vinden (en bieden) van een luisterend oor, her- en erkenning, ondersteuning: je staat er niet alleen voor!

 

Oudergroep

Doorlopend (10 X per jaar)

Voor wie: ouders van volwassen kinderen met psychiatrische aandoening (waaronder ook borderline)

Wanneer: iedere eerste maandagavond van de maand (behalve in juli en augustus)

Waar: in nevenruimte van de Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b, 5632 EE Eindhoven

Kosten: €30,- per jaar

 

Partnergroep

Doorlopend (10 X per jaar)

Voor wie: partners van mensen met psychiatrische aandoening (waaronder ook borderline)

Wanneer: iedere eerste maandagavond van de maand (behalve in juli en augustus)

Waar: in nevenruimte van de Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b, 5632 EE Eindhoven

Kosten €30,- per jaar